Werkwijze

Uit onderzoek blijkt dat drie dingen mensen het gelukkigst maken: een stuk autonomie c.q. ruimte voor zichzelf, werk waar ze goed in zijn en een partnerrelatie met iemand die van ze houdt en omgekeerd. Andere zaken, zoals bijvoorbeeld carrière en rijkdom kunnen (tijdelijk) nog zo belangrijk lijken, de liefde is en blijft derhalve één van onze belangrijkste drijfveren.

Daarbij gebeurt het vinden van een liefdespartner soms vanzelf, maar soms ook niet. In dat geval moet het toeval een handje worden geholpen. In feite verschilt de liefde daarmee niet veel van een zakelijke loopbaan. Immers, ook daarin gebeuren dingen soms vanzelf - en soms ook niet, waardoor het toeval een handje moet worden geholpen.

Ilse Wenderhold, directeur van het relatiebureau Ilse Relatiebemiddeling en Michel Modde, relatiepsycholoog, bieden middels een persoonlijke partnerzoekopdracht vanuit wetenschappelijke onderbouwing gecombineerd met decennia lange ervaring resultaatgerichte advisering en coaching aan mensen, waarbij het toeval maar steeds ‘tegen’ lijkt te werken.

In de werkwijze wordt daarbij uitgegaan van het volgende:

1. Liefde overkomt ons, maar alleen als we daarvoor open staan

Mensen kunnen op bewust, cognitief niveau een partner willen (en dat willen ze dan dus ook!), maar op on(der)bewust niveau kan hun gevoel een heel andere mening zijn toegedaan. Zo zijn bijvoorbeeld het gevoel ‘de juiste maar niet tegen te komen’, niet echt durven binden want het gevoel te hebben ‘steeds op de verkeerde (foute) partner te vallen’, nog erg bezig te zijn met een vorige al dan niet overleden partner of een zogenoemde ‘laatbloeier’ te zijn allemaal voorbeelden die vrijwel altijd een gevolg blijken te zijn van minder (onvoorwaardelijk) open te staan voor de liefde dan u denkt. En de liefde is daarin ‘streng’ . Niet onvoorwaardelijk open staan is voorwaardelijk open staan – en voorwaardelijke liefde is niet echt, dus kan de liefde u op deze manier niet overkomen.

Het eerste onderdeel van een persoonlijke partnerzoekopdracht betreft dan ook het opstellen van een persoons- en partnerprofiel middels meerdere persoonlijke gesprekken. Dit onderdeel wordt overwegend verzorgd door Michel.

2. ‘Slechte’ manieren om iemand te ontmoeten bestaan niet

U kunt 100% onvoorwaardelijk voor de liefde open staan, als u tussen vier muren blijft zitten, kan de liefde u nooit vinden. U moet dus ‘naar buiten’ om de kans door de liefde gevonden te worden allereerst mogelijk te maken. Het is daarbij belangrijk te beseffen dat ‘slechte’ manieren om met iemand in contact te komen op zich niet bestaan, gegeven dat mensen elkaar via een bepaalde manier blijken te hebben gevonden. Oftewel speeddaten, relatiebemiddelingsbureaus, de sportclub, internet, het café, de supermarkt, advertenties, enzovoorts, enzovoorts, het zijn allemaal ‘goede’ manieren, gewoon omdat ze blijken te hebben gewerkt.

Dat betekent niet dat alle manieren even kansrijk zijn of dat ze allemaal even geschikt zijn voor iemand. Zo zal iets als speeddaten bijvoorbeeld voor de één heerlijk oppervlakkig zijn en voor een ander bij lange na niet serieus genoeg. En dat mag allebei, zolang duidelijk is dat de methode zelf noch zaligmakend is, noch slecht. Oftewel, het gaat er om te kijken wat de voor- en nadelen zijn van een bepaalde manier om met mensen in contact te komen en welke bij u passen en welke niet.

Bij het tweede onderdeel van de persoonlijke partnerzoekopdracht wordt allereerst gekeken in het bestand van relatiebureau Ilse Relatiebemiddeling. Daarnaast wordt ook gekeken naar alternatieven. Dit onderdeel wordt door Ilse en Michel samen verzorgd.

3. Liefde moet niet ‘moeten’

Als u onvoorwaardelijk voor de liefde openstaat en verstandige keuzes maakt bij het kiezen en benutten van de kanalen om met iemand in contact te komen, is het vervolgens een kwestie van tijd voordat de liefde u vindt, ten minste als het niet ‘moet’. De liefde houdt er nu eenmaal niet van te worden gedwongen, omdat de reden daarvan altijd neerkomt op een oneigenlijk motief, dat met de liefde zèlf niets te maken heeft. Een partner willen omdat het vervelend voelt steeds alleen naar verjaardagen e.d. te moeten gaan of het besef in tijdnood te raken of te zitten vanwege een kinderwens enzovoorts, enzovoorts, het zijn stuk voor stuk hele begrijpelijke gevoelens, maar gewoon geen gevoelens die met partnerliefde zelf iets te maken hebben, dus niets iets waar de liefde het voor doet, met alle gevolgen van dien.

Bij het derde onderdeel van de persoonlijke partnerzoekopdracht wordt daarom begeleiding naar behoefte gegeven bij het opbouwen van de partnerrelatie. Dit onderdeel wordt overwegend door Ilse verzorgd.

Overige info

Voorafgaand aan het verstrekken van een persoonlijke partnerzoekopdracht vindt een persoonlijk gesprek plaats met of Ilse of Michel. Dit gesprek kan plaatsvinden op ons kantoor of bij u thuis. In de persoonlijke partnerzoekopdracht is voorzien in zowel één gesprek door Ilse bij u thuis als in een gesprek door Michel bij u thuis, zodat beide coaches u meemaken in uw eigen leefomgeving.

Naast emailcontact en telefonisch overleg vinden overige persoonlijke gesprekken plaats op ons kantoor in Voorburg (vlakbij Den Haag), goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto vanaf de A4 en de A12.

Ter voorbereiding op met name persoonlijke gesprekken kunnen in overleg huiswerk- en/of praktijkopdrachten worden gegeven.

Terug naar boven